Ken je dat? Dat je aan het eind van je geld altijd nog een stuk maand over hebt?

Als uitzendkracht krijg je bij ons je salaris wekelijks op je rekening gestort. Superhandig zo’n weekloon. Want zo zit je nooit lang zonder geld. Voor veel mensen is dat een groot voordeel.

Toch kan weekloon ook nadelen hebben. Zeker als je er niet zorgvuldig mee omgaat. Want zeg nou zelf, het is heel verleidelijk om al je geld uit te geven, als je weet dat er binnen een week alweer salaris gestort wordt. En dat is niet altijd handig. Hoe zorg je ervoor dat er aan het eind van de maand nog genoeg geld op je rekening staat om je vaste lasten te betalen? Of om te sparen en leuke dingen te doen?

Wanneer je iedere week salaris ontvangt, vraagt het wel iets meer planning en zelfbeheersing, om ook aan het eind van de maand nog wat geld over te houden. En dat is wel belangrijk als je vaste maandlasten hebt of wilt sparen voor een leuke vakantie.

De voordelen van weekloon

  • Iedere week een bedrag op je rekening gestort
  • Je hoeft nooit lang op je geld te wachten
  • Vrijheid

De nadelen van weekloon

  • Je kunt de neiging hebben het ook snel weer uit te geven.
  • Vaste lasten betaal je vaak per maand. Je hebt wat overzicht en discipline nodig om hier rekening mee te houden.

Dus zorg ervoor dat je wel iedere week een bedrag opzij zet, zodat je een buffer hebt! We geven je graag wat tips! Lees hier hoe jij ervoor zorgt dat je aan het eind van de maand nog genoeg geld over hebt.

Contact

Ook aan de slag als uitzendkracht?

Joukje Poelman

Ik help je graag verder!