Als uitzendkracht krijg je bij ons je salaris wekelijks op je rekening gestort. Superhandig! Een weekloon heeft veel voordelen!

Maar hoe zorg je ervoor dat je aan het eind van de maand nog genoeg geld op je rekening hebt staan om je vaste lasten te betalen? Of om te sparen en leuke dingen te doen? Dat vraagt wel de nodige  zelfbeheersing en planning!

We geven je graag wat tips om te zorgen dat jij een buffer hebt. Zodat je niet aan het eind van je geld nog een stuk maand over hebt 😉

Tip 1 Zorg voor inzicht in je vaste lasten

Pak je bankafschriften van het laatste jaar er eens bij en zet je vaste lasten eens op een rijtje. De meeste vaste lasten worden een keer per maand afgeschreven, zoals de huur of hypotheek en verzekeringen. Sommige rekeningen betaal je eens per kwartaal, of eens per jaar. Zet ze allemaal op een rijtje en tel het bij elkaar op. Nu weet je wat je per jaar betaalt. Deel nu dit bedrag door twaalf en je weet welk bedrag er minimaal op het einde van de maand op je rekening moet staan. Zorg er dus voor dat je dat bedrag reserveert of apart zet, zodat je je rekeningen kunt betalen.

Tip 2 Reserveer iedere week een bedrag

Het is handig om iedere week wat geld opzij te zetten om je vaste lasten te betalen. En het handigst is om iedere week hetzelfde bedrag opzij te zetten, dan weet je precies waar je aan toe bent. Is bijvoorbeeld het totaalbedrag van je vaste lasten € 1.000,- per maand, zet dan van je wekelijkse salaris minimaal € 250,- opzij. Liefst nog wat meer. Want iedereen heeft wel eens onvoorziene kosten. Als je wat extra geld achter de hand hebt, kun je die betalen.  Als je iedere week een vast bedrag opzij zet, weet je ook altijd precies wat je overhoud in de week. Dat kun je dan gebruiken voor je boodschappen, vrije tijd, kleding etc.

Tip 3 Open een extra betaalrekening

Als er geld op je rekening staat is het heel verleidelijk om het uit te geven. Je kunt het jezelf makkelijker maken, door geld opzij te zetten op een andere bankrekening. Het handigst is dan om iedere week automatisch een vast bedrag op je tweede rekening te storten. Zo weet je zeker dat daar aan het eind van de maand genoeg op staat om je van je tweede rekening je vaste lasten te betalen. Zorg er wel voor dat je de instanties informeert over je nieuwe bankrekeningnummer.

Tip 4 Zorg dat je altijd wat reserves hebt

Wanneer je iedere week wordt uitbetaald is het soms wat lastiger om te zien hoeveel er nu eigenlijk precies binnenkomt en wat er uitgaat. En iedereen heeft wel eens onvoorziene kosten: kosten waar je niet echt rekening mee gehouden had.

Wat geld achter de hand hebben kan daarom verstandig zijn. Dus blijft er iets over in een week? Zet dat dan opzij in een potje voor onvoorziene kosten.

Tip 5 Digitaal huishoudboekje

Wil je snel en eenvoudig overzicht in je uitgaven? Bij de meeste banken zijn er mogelijkheden om in hun app overzicht te krijgen over al je inkomsten en uitgaven. De uitgaven worden handig in categorieën geplaatst, zodat jij heel snel ziet wat je waaraan hebt uitgegeven.

Meer tips nodig voor het regelen van je financiën? Kijk eens op de site van het Nibud, daar vind je nog veel meer tips.

Wil jij ook aan de slag als uitzendkracht en iedere week een goed salaris op je rekening? Schrijf je bij ons in en we gaan samen op zoek naar een leuke baan voor jou!

Direct inschrijven Bekijk onze vacatures
Contact

Wekelijks loon ontvangen?

Joukje Poelman

Ga aan de slag als uitzendkracht!