Altijd maar in de file staan, de trein die vertraging heeft, ver van je werk wonen kan de nodige irritaties met zich meebrengen. Een baan in de buurt kan veel voordelen hebben!

Wanneer mensen beslissen over of ze een baan wel of niet aannemen, dan speelt de locatie een belangrijke rol. Maar niet alleen vanwege de irritaties die het vervoer met zich meebrengen. Wist je dat er nog veel meer voordelen zijn van werken in jouw regio?

Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van werken in de buurt? We leggen het je uit in dit artikel, én geven tips hoe je een baantje in de buurt kunt vinden!

Voordelen van een baan in de buurt

1. Tijdwinst door werken in jouw omgeving

Oké, we geven toe, dit is een inkopper, maar het is ook dan ook echt een groot voordeel en een van de belangrijkste redenen dat mensen ervoor kiezen om dichtbij huis te gaan werken. Want wanneer je in de buurt werkt ben je veel minder tijd kwijt aan woon-werkverkeer. Vergelijk een baan op een uur rijden maar eens met een baan op een kwartiertje fietsen! Dat betekent dus veel meer vrije tijd voor jezelf en je familie.

2. Werken dichtbij huis is goed voor je gezondheid

Kies je voor een baan dichtbij huis? Dan kun je dagelijks op de fiets naar je werk. En dat is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel gezond. Dagelijks flink doortrappen dat ga je zeker merken in je conditie en je fysieke gezondheid. Of je nu kiest voor je gewone fiets, de racefiets of de e-bike, als je op de fiets naar je werk gaat in plaats van met de auto of het OV dan heeft dat altijd een positief effect op je gezondheid.

Bij Warx stimuleren we dan ook zeker de fiets als vervoersmiddel! Werk je bij Warx en heb je geen fiets? Dan kun je er altijd een van ons lenen!

3. Minder stress door dichterbij huis te werken

Dichterbij huis werken kan je welzijn flink verbeteren. Doordat je tijd overhoud kun je je energie beter verdelen tussen werk en andere activiteiten die jij belangrijk vindt. Denk aan sport, tijd met je gezin of je vrienden, vrijwilligerswerk of mantelzorg. Een betere balans geeft een stuk minder stress.

Ga je op de fiets naar je werk? Dan zijn de voordelen voor je mentale gezondheid nog groter. Op de fiets kun je even lekker je hoofd leegmaken. Zo beging je ontspannen aan je werkdag en kom je een stuk relaxter thuis!

4. Kosten besparen door dichter bij huis te werken

Door dichtbij huis te gaan werken bespaar je een hoop geld op brandstof of openbaar vervoer en mogelijke parkeerkosten. En dat betekent dat je meer geld overhoudt voor de dingen die jij belangrijk vindt!

5. Nooit meer in de file door een baan in de regio

Wanneer je wat verder bij je woonplaats vandaan werkt, is de kans groot dat je op de heenweg en terugweg in de file komt te staan. Je bent tenslotte niet de enige die met de auto onderweg is naar het werk. Wanneer je in de buurt werkt is de kans een stuk kleiner dat je in de file terechtkomt. Dat bespaart een hoop tijd en vooral ook: veel frustraties!

Nadelen van een baan in de buurt

Je zou het misschien niet verwachten, maar werken in de buurt kan ook wat nadelen met zich meebrengen. Denk aan:

1. Het aantal beschikbare banen

Hoe kleiner de straal waarin je zoekt naar een baan, hoe kleiner het aantal banen dat beschikbaar is. Natuurlijk hangt het wel af van je directe omgeving, hoeveel banen er te vinden zijn. Er zit nogal verschil tussen het baanaanbod in een grote stad, dorp of op het platteland.

2. Beperktere carrièremogelijkheden?

Sommige locaties en gebieden in Nederland staan bekend om een bepaald type werk. Het kan zijn dat er in jouw omgeving niet zoveel banen te vinden zijn die passen bij de carrière die jij voor ogen hebt.

Het is wel belangrijk om jouw wensen voorop te blijven stellen. Kun je dichtbij huis niets vinden wat past bij jouw ideaal? Neem dan eens contact met ons op. Binnen ons grote netwerk, van meer dan 50 opdrachtgevers, is veel mogelijk. We kijken graag of er een functie te vinden is die bij jou past!

Solliciteer nu naar de leukste banen in de buurt

Ben je er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat je ook een baan in de buurt wilt? Loop gewoon eens ergens binnen om te vragen of ze nog mensen nodig hebben. Of maak gebruik van je netwerk. Ken je mensen die werken in de omgeving waarin jij ook zou willen werken? Vraag hen eens naar de mogelijkheden bij het bedrijf waar zij werken. Wie weet kunnen ze een goed woordje voor je doen.

Warx helpt je natuurlijk graag aan een baan in de regio. Schrijf je bij ons in. Dan gaan wij voor jou op zoek naar een baan bij jou in de buurt.

Of scroll eens door onze vacatures. Op onze vacaturepagina kun je heel gericht zoeken naar vacatures bij jou in de buurt.

  • Vul in het filtermenu de naam van je woonplaats in, of van een grotere plaats bij jou in de buurt.
  • Filter op afstand. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden tussen je baan en je locatie.

Heel veel succes met het vinden van een baan dichtbij huis!

Direct inschrijven Alle vacatures

Contact

Op zoek naar een baan in jouw regio?

Joukje Poelman

Ik help je graag verder!