Nog even en dan is het zomervakantie. Lekker veel vrije tijd! Op vakantie, uitjes naar strand, attractieparken of festivals. En vooral veel niksen.

Of toch niet? Misschien overweeg jij wel een vakantiebaantje te nemen. En dat is een supergoed idee! Lees hier wat vakantiewerk jou allemaal oplevert.

Money, money, money

Tja, het ligt voor de hand. Geld verdienen is de belangrijkste reden dat jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje. Want, heel leuk natuurlijk, die vakanties en uitjes, maar het kost handenvol geld. En wat dacht je van het geld dat je nodig hebt voor je studie en kamerhuur. Of misschien spaar je ergens voor. Wat de reden ook is: de vakantieperiode is een heel geschikte periode om jouw bankrekening aan te vullen. Daar heb je de rest van de zomer (en misschien wel de rest van het jaar) plezier van!

Werkervaring opdoen

Een vakantiebaan is een mooie manier om werkervaring op te doen. Fijn voor je persoonlijke ontwikkeling: je doet allerlei nieuwe ervaringen op en daar leer je veel van. En het staat ook nog eens goed op je cv. Jij laat zien dat je de handen uit mouwen steekt. En dat geeft je een streepje voor als je op zoek gaat naar je droombaan.

Ontdek welk werk je (niet) leuk vindt

Een vakantiebaan kan jou veel leren over wat je wel of niet leuk vindt. Juist door iets te doen, ervaar je hoe het echt is. Dus het is best een goed idee om een baantje te zoeken in een sector die jou aanspreekt voor je toekomstige werk.

Niet alleen kun je ontdekken wat voor soort werk je leuk vindt, maar ook wat jij belangrijk vindt in je toekomstige baan. Vind je het fijn om alleen te werken, of juist liever samen? Werk je graag in een rustige omgeving, of hou je wel van een beetje bedrijvigheid om je heen? Je ervaart het alvast met vakantiewerk.

Nieuwe mensen leren kennen

Tijdens je vakantiewerk ontmoet je veel nieuwe mensen. Je kunt collega’s goed leren kennen als je de hele dag samenwerkt. Wie weet ontstaan er zo nieuwe vriendschappen! Ook kunnen deze mensen belangrijke referenties voor je zijn. Misschien ontmoet je wel mensen die jou later verder kunnen helpen. Je vergroot in ieder geval je netwerk en daar kun je veel aan hebben.

Vergroot je kans op een baan

Soms kun je vanuit vakantiewerk doorstromen naar een vaste baan. Als je opvalt door je inzet of je vaardigheden kan het maar zo zijn dat je in beeld komt als er een vacature is bij dat bedrijf! Maar ook als dat niet gebeurt, dan is het nog steeds een voordeel als je bij sollicitaties kunt laten zien dat je werkervaring hebt. Veel werkgevers zien het toch wel als een pré dat je van aanpakken weet en gemotiveerd bent om je te ontwikkelen.

Kortom: redenen genoeg om op zoek te gaan naar een leuke vakantiebaan. Wij helpen je daar graag bij.

Vacatures vakantiewerk bij Warx

Ben jij op zoek naar een leuke vakantiebaan? Wij hebben deze zomer diverse banen bij toffe bedrijven in de regio. Kijk eens bij onze vacatures voor vakantiekrachten, bekijk onze pagina met alle informatie over vakantiewerk of neem gewoon even contact met ons op, om te kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. Je kunt je ook vrijblijvend bij ons inschrijven. Er komen iedere week weer nieuwe baantjes bij. Als je bij ons ingeschreven staat ben jij als eerste op de hoogte!

Alles wat je moet weten over je vakantiebaan

Wat de reden ook is dat jij vakantiewerk wilt gaan doen: het kan een geweldige ervaring zijn. Maar wist je dat er wel een paar dingen zijn waar je rekening mee moet houden? Zeker als je jonger dan 18 jaar bent, gelden er allerlei regels. Wel handig om te weten!  Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Direct inschrijven voor een vakantiebaan! Neem contact met ons op
Contact

Ik help jou een toffe vakantiebaan te vinden!

Joukje Poelman

Neem contact op en we gaan meteen aan de slag!