Warx werkt al jaren in branches waar het steeds moeilijker wordt om Nederlandse medewerkers te vinden. We hebben hierdoor veel ervaring op het gebied van internationale werving en selectie.

Wij spreken graag ons internationale netwerk aan om u te helpen met uw personeelstekort. Binnen de EU zijn veel gemotiveerde, vakkundige mensen te vinden, die een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor uw personeelsbestand. Warx werkt veel met Poolse arbeidskrachten.

Direct uw vacature melden Contact

Ons internationale team

collega's over de grens

Ons team bestaat uit een mix van nationaliteiten. Heel gezellig. Maar ook: heel handig!

Kunnen we geen kandidaat vinden binnen de regio? Dan schakelen we snel met onze Poolse collega’s om te kijken of zij geschikte Poolse kandidaten kunnen vinden.

Onze internationale recruiters hebben een uitgebreide database met Poolse werkzoekenden en daarnaast een netwerk om gericht te kunnen zoeken naar kandidaten die precies passen bij uw vacature.

Voordat ze dat gaan doen, kijken we natuurlijk eerst samen wat er precies van iemand wordt verwacht. Welke vaardigheden zijn belangrijk? Welke werkervaring? Zijn er bepaalde diploma’s vereist? Welke taal/talen moet iemand beheersen?

Zo maken we snel een optimale match!

En zijn de medewerkers eenmaal aan het werk? Dan staan onze jobcoaches en coördinatoren paraat op hen te begeleiden.

 

Goede zorg voor internationale medewerkers. Onze 3 pijlers.

We vinden het belangrijk om goed voor onze internationale medewerkers te zorgen. We hebben daarvoor 3 pijlers als aandachtsgebieden: huisvesting, begeleiding en jobcoaching. Op deze pijlers bouwen we onze dienstverlening. Lees hieronder wat dat voor ons en u betekent.

1. Huisvesting

Wanneer mensen vanuit andere EU-landen voor ons komen werken staat voor ons voorop dat zij goede huisvesting hebben. We vinden dat een basisvoorwaarde voor prettig leven en werken. Voor ons betekent dat onder andere: individuele slaapkamers, een beperkt aantal mensen per woning, oog voor privacy en ruimte.

Wij zijn in het bezit van het vrijwillige SNF-keurmerk. Een keurmerk dat je alleen krijgt wanneer je huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten voldoen aan gestelde normen voor bijvoorbeeld leefruimte, ventilatie, hygiëne, brandveiligheid, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheden.

Het keurmerk geeft aan wat minimaal nodig is. Wij vinden dat in sommige opzichten (bijvoorbeeld m2) nog onvoldoende en stellen onze eigen strengere norm.

2. Begeleiding

Wanneer arbeidsmigranten naar Nederland komen, is er voor hen veel nieuw. Wij zorgen dat zij vanaf dag één goed worden begeleid. We helpen onder andere bij:

  • aanvragen van een BSN-nummer en zorgverzekering;
  • ondertekenen van contracten en andere documenten;
  • wegwijs worden in de woonomgeving. Denk aan het vinden van supermarkten en voorzieningen.
  • vervoer; iedere werknemer krijgt een fiets (ook voor privé-gebruik) en als de afstand tot het werk groter is zorgen we voor een elektrische fiets of een auto.
  • zorg; we helpen de juiste zorgverleners te vinden en waar nodig gaat iemand mee bij bezoek aan een arts of ziekenhuis.
  • communicatie: we vertalen belangrijke, actuele informatie die voor inwoners van Nederland belangrijk is en zorgen voor een tolk als dat nodig is.

3. Jobcoaching

Iedere medewerker krijgt een jobcoach, die aanspreekpunt is voor zowel de medewerker als het bedrijf.

Onze jobcoach gaat de eerste dag mee naar de nieuwe werkplek, om te helpen bij het inwerken.

De jobcoach helpt om de werkzaamheden goed onder de knie te krijgen, regelt wat nodig is én helpt om het reilen en zeilen binnen een bedrijf te leren kennen.

Zo helpen we mensen zich snel thuis te voelen binnen uw bedrijf.

De jobcoach blijft betrokken, ook als mensen al wat langer bij een bedrijf werken. Zo kunnen we meedenken bij bijvoorbeeld veranderingen in functies, wensen voor scholing, of andere dingen die spelen op de werkvloer. Prettig voor u en voor de uitzendkracht!

 

Vacature melden
Contact

Meer weten over uitzenden?

Siebren Visscher

Neem gerust contact op!