Oktober, 2020

Onze maatregelen in verband met corona

De uitbraak van het coronavirus confronteerde ons met een heel nieuwe situatie. Een situatie waarin we moesten nadenken over allerlei nieuwe, noodzakelijke maatregelen. We delen onze ervaringen graag. In de infographic hieronder hebben we al onze maatregelen overzichtelijk weergegeven.

Hieronder lichten we de inhoud van onze infographic graag toe.

Korte lijnen

Toen het virus net uitbrak, waren veel internationale medewerkers onzeker. Wat betekenen de maatregelen voor mij? Gelukkig hebben we korte lijnen met onze medewerkers. Zij konden direct hun vragen en zorgen met ons delen. Zo kon iedereen vanaf het begin de juiste informatie krijgen én wisten wij goed wat wij voor hen moesten regelen.

Vertaling maatregelen

Het overgrote merendeel van onze internationale medewerkers is Pools. Direct nadat de maatregelen bekend zijn gemaakt hebben wij deze dan ook vertaald naar het Pools en het Engels. In ieder woning is een  Poolstalige en/of Engelstalige infographic met basisregels van de Rijksoverheid opgehangen. Zodra er veranderingen zijn, informeren wij medewerkers hierover in hun eigen taal.

Beslisboom

We willen graag dat voor onze medewerkers duidelijk is wat ze moeten doen bij klachten. Of wanneer bijvoorbeeld een huisgenoot klachten heeft, of iemand terugkomt uit een gebied met code oranje. Daarom hebben we een beslisboom gemaakt. Deze beslisboom helpt onze medewerkers om de juiste keuzes te maken over bijvoorbeeld thuis blijven en laten testen.

Snel testen

Warx kan uitzendkrachten – bij klachten – binnen 30 uur laten testen. Als de uitzendkracht voor 11.00 uur wordt getest, is de uitslag dezelfde dag beschikbaar. Op deze manier blijven medewerkers niet langer van het werk dan nodig is.

Kleinschalige huisvesting

Warx vindt goede leefomstandigheden voor de internationale medewerkers erg belangrijk. Kleinschalige huisvesting was daarom al voor de coronacrisis gebruikelijk. Hierdoor voorkomen we nu problemen. Slechte huisvesting vergroot het risico op verspreiding van het virus onder arbeidsmigranten.  Kleinschaligheid maakt het makkelijker voor hen om de coronamaatregelen op te volgen.

Individuele slaapkamers

Bij goede huisvesting hoort: voor iedere medewerker een eigen slaapkamer. Ook dit deden we al voor de uitbraak van corona. Zo heeft iedere medewerker een eigen plek om zich terug te trekken en hoeven mensen niet met meerdere personen in een kleine ruimte te verblijven.

Desinfectiemiddelen & mondkapjes

Alle locaties hebben wij voorzien van desinfectiemateriaal. Handgel, schoonmaakdoekjes e.d. zijn op alle woonlocaties direct na de uitbraak van het virus gratis ter beschikking gesteld. Ook hebben wij mondkapjes voor ons personeel.

Locatie voor quarantaine

Eén van onze woonlocaties houden we vrij voor het geval dat een internationale medewerker met het coronavirus besmet is. De medewerker kan dan tijdelijk op deze locatie terecht om in quarantaine te gaan. Ook hiermee hopen we de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Vervoer

Vervoer is een aandachtspunt in deze tijd. Daarom hebben wij de medewerkers die op redelijke afstand van het werk wonen de beschikking gegeven over (elektrische) fietsen. Alleen mensen die samen een huishouden vormen gaan in één auto naar het werk.

Contact

Wil je meer weten?